Næringsfordeling pr. person
Energi: 544 kcal
Fedt: 19,4g
Kulhydrat: 47,4g
Protein: 41g
Kostfibre: 10g
Kom bulguren i en skål med lidt salt, og hæld kogende vand over, til det står ca. 2-3 cm over bulguren. Lad bulguren trække i 10-15 min med låg på, til al vandet er absorberet.
Krydr farsen med krydderiblandingen og godt med salt. Rør indtil den bliver sej i konsistensen.
Skyl spidskålen grundigt og hak den groft. Skyl mynten grundigt og afdryp for vand. Pluk bladene og hak dem fint. Skær skrællen af appelsinen og skær kødet i stykker af 2x2 cm.
Hæld ½ spsk. olie pr. person i en skål og tilsæt ½ tsk. salt og 2 tsk. eddike pr. person. Tilsæt mynte og appelsin og rør rundt.
Krydr yoghurten med ca. 1/2 tsk salt pr. person.
Varm en pande op ved middelhøj varme og form 4 kødboller pr. person.
Tilsæt 1 tsk. olie pr. person til panden og steg kødbollerne i ca. 4 min på hver side. Vær forsigtig med ikke at give dem for meget, så de bliver tørre.
Fordel bulguren i skåle og top med kødbollerne og den saltede yoghurt.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kommentarer og forslag til opskriften