0
Kødboller og lun bulgursalat med spidskål og appelsin og saltet yoghurt

Kødboller og lun bulgursalat med spidskål og appelsin og saltet yoghurt

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 544 kcal

Fedt: 19,4g

Kulhydrat: 47,4g

Protein: 41g

Kostfibre: 10g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grov bulgursalt
1 min.
Bulgur

Kom bulguren i en skål med lidt salt, og hæld kogende vand over, til det står ca. 2-3 cm over bulguren. Lad bulguren trække i 10-15 min med låg på, til al vandet er absorberet.

hakket oksekød 3-6%mezze krydderisalt
3 min.
Kødboller

Krydr farsen med krydderiblandingen og godt med salt. Rør indtil den bliver sej i konsistensen. 

spidskålmynteappelsinolivenolie, ekstra jomfrueddikesalt
8 min.
Salat

Skyl spidskålen grundigt og hak den groft. Skyl mynten grundigt og afdryp for vand. Pluk bladene og hak dem fint. Skær skrællen af appelsinen og skær kødet i stykker af 2x2 cm.

Hæld ½ spsk. olie pr. person i en skål og tilsæt ½ tsk. salt og 2 tsk. eddike pr. person. Tilsæt mynte og appelsin og rør rundt.

yoghurt naturel 0,5%
20 min.
Kødboller og saltet yoghurt

Krydr yoghurten med ca. 1/2 tsk salt pr. person.

Varm en pande op ved middelhøj varme og form 4 kødboller pr. person.

Tilsæt 1 tsk. olie pr. person til panden og steg kødbollerne i ca. 4 min på hver side. Vær forsigtig med ikke at give dem for meget, så de bliver tørre. 

30 min.
Anretning

Fordel bulguren i skåle og top med kødbollerne og den saltede yoghurt. 

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?