0
Kødboller på cremet sorghum med bladselleri, pære og Krystal Karl

Kødboller på cremet sorghum med bladselleri, pære og Krystal Karl

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

sorghum
1 min.
Kog sorghum

Start med at sætte sorghum over at koge i rigeligt vand med et skud salt. De skal koge i ca. 15 min. og derefter trække i vandet ca. 5 min.

hakket kalv & flæskrøget paprika
3 min.
Lav kødbollerne

Sæt en stor grydefuld vand over at koge, og tilsæt et godt skud salt.

Kom kødet op i en skål, og krydr med det røgede paprika og lidt salt. Du skal bruge ca. 1 stor tsk. paprika til 2 kuverter.

Form små kødboller af kødet. Når vandet bulderkoger, skruer du ned på lavt blus og kommer kødbollerne op i gryden. Lad dem småsimre stille og roligt, indtil de kommer op til overfladen. Sluk så for vandet, og lad kødbollerne blive deri indtil servering. 

bladselleripæresquashhasselnødder
15 min.
Ordn grøntsagerne

Snit bladselleri i tynde bidder. Skær pæren i små tern. Hak hasselnødderne.

Skær squash i lidt større tern på ca. 2x2 cm. Varm en pande godt op, og tilsæt en smule olivenolie. Steg squashternene 2-3 min., til de har taget godt med farve. Krydr med lidt salt.

sorghum
20 min.
Færdiggør sorghum

Dræn næsten alt vandet væk fra sorghum, men behold ca. 1 spsk. vand pr. kuvert. Kom så et par gode klatter smør ned i, og rør godt rundt, så smørret cremer kernerne. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

krystal karl
30 min.
Anretning

Anret sorghum i bunden af en dyb tallerken med pære, bladselleri, squash og nødder ovenpå. Kom de lune kødboller ovenpå, og riv osten fint henover..

Velbekomme!

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?