Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Varm en stor gryde op ved middel varme.
Hak fenniklen, guleroden og løget i grove stykker.
Steg grøntsagerne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 10 min. ved jævnlig omrøring, indtil de bliver gyldne.
Rør kødet med krydderiblandingen, salt og peber og form 4-5 kødboller pr. person.
Kom de flåede tomater og bouillonen i gryden og tilsæt ca. 1 dl. vand pr. person, indtil det får en flydende konsistens og få det op at simre.
Kom kødbollerne i og lad det simre, indtil pastaen er kogt.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Smag suppen til med salt og peber og kom den kogte pasta i.
Fordel kødbollesuppen i skåle og riv osten henover.
Italienske kødbollekrydderi indeholder:
30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften