0

Kødbollesuppe med suppehorn, tomater og parmesan

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Allergener:
Hvedemel

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

løgFennikelgulerod
1 min.
Hak grøntsagerne

Varm en stor gryde op ved middel varme.

Hak fenniklen, guleroden og løget i grove stykker.

Steg grøntsagerne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 10 min. ved jævnlig omrøring, indtil de bliver gyldne.

hakket kalv & flæskitaliensk kødbollekrydderi
10 min.
Rør kødfarsen

Rør kødet med krydderiblandingen, salt og peber og form 4-5 kødboller pr. person.

flåede tomateroksebouillon
15 min.
Rør suppen

Kom de flåede tomater og bouillonen i gryden og tilsæt ca. 1 dl. vand pr. person, indtil det får en flydende konsistens og få det op at simre.

Kom kødbollerne i og lad det simre, indtil pastaen er kogt.

suppehorn
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

25 min.
Smag suppen til

Smag suppen til med salt og peber og kom den kogte pasta i.

30 min.
Anretning

Fordel kødbollesuppen i skåle og riv osten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.