En simpel ret, der kan samles i køkkenet, eller hvor I selv kan samle elementerne ved bordet, så alle får det de bedst kan lide.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Rør kødet med fint revet hvidløg og groft revet squash. Krydr med ras el hanout og salt.
Form små köfta og steg dem i rigeligt olivenolie på en varm pande ca. 8-12 minutter ved middelvarme, til de er gennemstegte.
Fyld imens couscous i en skål og tilsæt 2 dl. kogende vand pr. 100 g couscous. Læg låg eller en tallerken på skålen og lad couscoussen trække i 5-10 minutter. Rør i den med en gaffel.
Afdryp kikærterne og steg dem gyldne i olivenolie ca. 3-5 minutter. på en varm pande. Krydr dem med salt.
Hak persille og forårsløg fint. Rør couscous med urterne, saft af 1/2-1 citron og 2-4 spsk. god olivenolie. Smag til med salt.
Snit kålen fint. Drys den med lidt salt og lidt sukker og ”ælt” den med hænderne, så den falder sammen. Smag den til med 1-2 spsk. lys eddike.
Smag yoghurten til med lidt salt og peber.
Anret taboulleh i dybe tallerkener med kikærter, köfta, knust kål og yoghurt, samt evt, det sidste citron til.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kundekommentarer ()