Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog bulgur i rigeligt, saltet vand i 2-3 min. Kom den i en sigte, og lad den dryppe af, mens den køler let ned.
Rør kødet sejt med salt, lidt sukker samt halvdelen af Kofta kebab krydderiet.
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Tilsæt det til kødet, og rør det sammen. Har du et æg, kan du med fordel tilsætte, hvad der svarer til ca. 1/2 æg pr. pers., du laver mad til.
Form små ovale ”deller” (3 pr. pers.), og stik evt. en bambuspind i hver köfta.
Pensl med olie, og grill eller steg köftaerne, til de er sprøde, gyldne og gennemstegte. Krydr med salt og peber under stegningen.
Vend de kogte bulgur med skyllet og tørret spinat, let smuldrede salatostetern (inkl. olien de ligger i), citronsaft og revet skal, samt det sidste af krydderiblandingen. Smag til med salt og peber.
Som vist på billedet.
Kofta kebab krydderi indeholder:
Spidskommen 30%, Korianderfrø 20%, allehånde 10%, kanel 10%, sort peber 10%, Cayenne 5%, ingefær 5%, tørret hvidløg 5% og tørret persille 5%
Kundekommentarer ()