0

Kogte krabbeklør med dildbearnaise og fin salsasalat af æble, blomkål, ærter, tørrede tranebær og hasselnødder

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Salsasalat: Del blomkålen i meget små og fine buketter og skær æblet i små tern. Trim forårsløget og snit det i tynde skiver. Hak tranebær og hasselnødder groft og vend det hele med ærter, helt fintsnittet purløg, 1-2 spsk. rapsolie, et nip salt og friskkværnet peber. Smag til med citronsaft (gem lidt til bearnaisen), salt og peber.

Klør: Kog en stor gryde op med 2 stilke dild, 2 skiver citron, 2-3 tsk. salt og et par hele peberkorn. Kom klørene i og kog dem ved middel varme - store klør skal have ca. 20 min., men de mindre klør kan nøjes med ca. 15 min. Sluk for varmen og lad dem hvile i vandet yderligere 15 min.

Bearnaise: Pluk den resterende dild og hak stilkene groft (gem lidt til senere). Kom dem i en kasserolle med finthakket skalotteløg, vineddike, vin og 7 hele peberkorn og lad det simre sagte til væden er kogt ned til ca. 2 spsk. Sigt den over i en skål til vandbad og lad den køle lidt af. Rør æggeblommerne i, sæt skålen over vandbad og pisk til den begynder at tykne. Tilsæt smørret lidt ad gangen under kraftig piskning og varm igennem. Tag skålen af varmen, rør finthakket dild i og smag til med lidt citronsaft, salt og peber. Server straks!

Server sammen med små kogte kartofler og en sprød grøn salat.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?