0

Kokos-citrongræssuppe med ristet savojkål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Snit kålen i ½ cm brede strimler og skær løg og hvidløg i fine tynde skiver. Fjern de hårde yderblade på citrongræsset og hak "kernen" fint. Riv eller hak ingefæren (hvis ikke der bliver brugt tørret ingefær. Ved tørret skal der kun bruges 1 tsk.). Kom kokosmælk og fond i en lille gryde og varm det langsomt op. Varm lidt olie op i en større gryde og sauter løg og hvidløg uden at det tager farve. Kom kål, citrongræs, ingefær og chili ved og sauter yderligere 3-5 min. Hæld den knapt kogende kokosfond henover og lad så suppen simre 5-8 min. afhængigt af, hvor mør kålen ønskes. Tag gryden af varmen og smag til med citron- eller limesaft, salt og peber. Server straks gerne med et drys friskhakkede koriander og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.