0
Kokosbagt kuller i karrysovs med peanuts, spidskål og ris

Kokosbagt kuller i karrysovs med peanuts, spidskål og ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

ris, basmati
1 min.
Kogte ris:

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

peanutbutterkokosmælkmadras karrylime
2 min.
Karrysovs

Rist karry af, uden at den bruner, i en lille kasserolle uden fedtstof. Når det dufter dejligt, kommer du kokosmælk på, og koger i et par minutter. Kom peanutbutter i, pisk sammen og smag til med salt, sukker og lidt limesaft. 

kullerfilet uden skindkokosmel
10 min.
Fisk

Tænd ovnen på 225 grader. Del fisken i mundrette stykker. Kom stykkerne i en skål, og vend dem med lidt fint salt, fintrevet limeskal og derefter i kokos. Tryk kokos let fast i fiskekødet. Bag fisken i et smurt, ildfast fad i ovnen, til kokos netop begynder at blive gylden, og fisken er gennembagt. 

spidskål
15 min.
Kål

Skær kålen ud i mundrette stykker, og sauter dem af i lidt neutral olie i en passende gryde med tilhørende låg. Når kålen er faldet lidt sammen, krydres den med salt og peber.

peanutslime
20 min.
Anretning

Som vist på billedet drysset med peanuts. Har du lime tilbage, kan du servere en lille båd dertil. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?