0
Kokossuppe med kuller, ingefær, lime og grøntsager

Kokossuppe med kuller, ingefær, lime og grøntsager

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Basmatiris: Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter. Slå dem løse med en gaffel, og server straks.

Kokossuppe: Hak ingefær og skalotteløg fint. Bring lige dele vand og kokosmælk i kog med de hakkede ingefær og skalotteløg. Lad det simre i 4-5 minutter ved svag varme. Skær chilipeberen i ringe og tilsæt efter smag - pas på, den er HOT!

Skær forårsløg på skrå og tomat i både. Skær fiskefileterne i små mundrette stykker. Pres limefrugt til saft.

Før du tilsætter grøntsager og fisk, skal suppen smages til. Tilsæt ca. 1 spsk. fiskesauce og 1 spsk. limesaft pr. person. Slut af med at tilsætte en enkelt spsk. sukker eller efter smag.

Tilsæt nu tomat, forårsløg og fisk. Kog op og tag suppen af, så snart fisken er færdig efter højst 1-2 minutter. Både grøntsager og fisk smager bedst, hvis det er lige akkurat tilberedt.

Anretning: Som på billedet med ris i en skål ved siden af.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?