0

Kokossuppe med sprøde grøntsager

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær rødløgene i tynde både og snit hvidløgsfeddene fint. Del chilierne, fjern kernerne og hak dem fine tern. Sauter løg, hvidløg og chili i lidt olie. Tilsæt ingefær, karrypasta, fond og kokosmælk. Lad det koge en god halv time under låg. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver (1-2 mm!) på skrå. Fjern de grove ender af aspargeserne, snit resten og minimajsene i skrå skiver og peberfrugterne i tynde både. Kom grøntsagerne i suppen og kog videre i 5-10 min. til grøntsagerne er lige knap møre.

Smag til med salt og peber og server straks som forret, evt. med et drys koriander henover.

Suppen kan tilsættes kylling og nudler og gives som hovedret.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia