Skær rødløgene i tynde både og snit hvidløgsfeddene fint. Del chilierne, fjern kernerne og hak dem fine tern. Sauter løg, hvidløg og chili i lidt olie. Tilsæt ingefær, karrypasta, fond og kokosmælk. Lad det koge en god halv time under låg. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver (1-2 mm!) på skrå. Fjern de grove ender af aspargeserne, snit resten og minimajsene i skrå skiver og peberfrugterne i tynde både. Kom grøntsagerne i suppen og kog videre i 5-10 min. til grøntsagerne er lige knap møre.
Smag til med salt og peber og server straks som forret, evt. med et drys koriander henover.
Suppen kan tilsættes kylling og nudler og gives som hovedret.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften