Kom sorghum i en gryde med rigeligt, koldt vand og lidt salt - kog i ca. 15-20 min. Dræn vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte et par min.
Krydr fisken med salt på alle sider, og læg til side.
Rist kernerne på en tør pande over middelvarme, til de er gyldne. Overfør dem efterfølgende til en tallerken dækket med fedtsugende papir.
Pil løget, skær det i tynde skiver, og overfør det til en pande med 2 tsk. olie pr. person. Varm panden op ved middelhøj varme og steg løgene i 10 min. under låg ved jævnlig omrøring, til de er bløde. Smages til med salt.
Skyl agurken, skær den i grove stykker, og hæld i en skål eller food processor. Skyl basilikummen, pil hvidløget, og tilsæt til agurken sammen med 1 spsk. olivenolie pr. person (gem evt. nogle basilikumblade til anretning). Blend suppen til en ønsket konsistens med en stavblender, og smag til med salt og citronsaft.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden, og lad det stege i 3 min ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider.
Tag fisken af panden, og lad den hvile.
Fordel suppen i dybe skåle, anret fisken henover, og top med bløde løg, sorghum, pinjekerner og basilikum.
Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Kundekommentarer ()