
Snit gulerødder og forårsløg i tynde skiver og sauter dem i olien med en smule salt og peber uden at det tager farve. Kom 4 dl vand ved og lad det simre til gulerødderne er møre. Kom det i en blender, kør det til en tyk og helt glat puré og køl den helt ned - gerne i fryseren, så den bliver super kold. Befri melonen for skal og kerner og skær kødet i grove tern. Kom det i blenderen sammen med appelsinsaften, kør også det til en helt glat puré og køl det ned tilsvarende. Bland de to puréer sammen, smag til med salt og peber og anret i nedkølede skåle. Server straks - gerne drysset med friskstrimlet mynte - og server med fx parmaskinke og godt italiensk brød eller grissini til.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften