0

Kompot af små kartofler, forårsløg og agurk med drys af ristet parmaskinke (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne godt og kog dem møre i velsaltet vand. Rist imens parmaskinken sprød i lidt olie på en panden og dryp af på køkkenrulle. Snit løgene i tynde skiver. Flæk agurken, skrab den bløde kerne ud og skær resten i små tern. Pisk honning, ¾ dl olivenolie, citronsaft, salt og peber sammen og smag til. Pil de varme kartofler, knus dem let med en gaffel og vend dem med løg, agurk og dressing. Smag til, anret i et (varmt) fad og knus skinken henover. Server straks til fx fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften