0
Kongekrabber med dildmayo, citron & toast

Kongekrabber med dildmayo, citron & toast

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Klargøring af kongekrabber: Kog 5 liter vand op med 25 g salt og 25 g sukker - når det buldrerkoger tilsættes krabberne - og når vandet igen koger er de færdige. Sluk for vandet og lad dem trække i 5 minutter. Tag dem op af vandet med en hulske og lad dem køle lidt ned. Læg krabberne på et skærebræt. Brug gerne en skarp, ikke for bred, savtakket kniv (evt. en brødkniv). Del krabbebenene og eventuelle kløer ved at skære dem over på langs (brug savende bevægelser mens du ligger et let tryk med kniven).

Dildmayonnaise: Pluk, skyl og tør dilden og hak det fint - rør med en god mayonnaise og smag til med salt, sort peber og lidt citronsaft.

Anretning: Server de flækkede krabbeben på et stirt flot fad og kom dildmayonnaisen i en skål - kom et par halve citroner ved og pynt med dildkviste.

Serveres med godt brød og smør dertil.

Fif: Lav en lille skylleskål med fingerlunt vand og en lille tynd citronskive i - og sæt den på bordet ved hver couvert. Brug også gerne hummergafler - hvis du har det.

Drik iskold hvidvin i store mundfulde dertil. Da krabbekødet er ret sødt i smagen har jeg haft stor held med at parre dem med tysk riesling med en snert af sødme - fx en Mosel eller Nahe vin med prædikatet kabinet eller spätleese.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?