0
Kongekrabberisotto med ærter
Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Klargøring af kongekrabber: Kog 5 liter vand op med 25 g salt og 25 g sukker - når det buldrerkoger tilsættes krabberne - og når vandet igen koger er de færdige. Sluk for vandet og lad dem trække i 5 minutter. Tag dem op af vandet med en hulske og lad dem køle lidt ned. Læg krabberne på et skærebræt. Brug gerne en skarp, ikke for bred, savtakket kniv (evt. en brødkniv). Del krabbebenene og eventuelle kløer ved at skære dem over på langs (brug savende bevægelser mens du ligger et let tryk med kniven). Pil alt kødet ud af skallerne og pluk det i stykker.

Risotto: Hvidløg og skalotteløg hakkes fint og sauteres i en gryde i ekstra jomfruolivenolie til de er klare uden at have taget farve. Krydr med salt og peber. Risene vaskes grundigt i flere hold kold vand og drænes - de klare løg tilsættes og sauteres i 1-2 min til de også er klare, igen uden at det tager farve. Tilsæt hvidvin og kog det ind til det halve. Dæk herefter risen - med varm grøntsags bouillon og kog mens du rører i risene. Tilsæt løbende mere bouillon som den svinder ind. Forsæt indtil risene er møre, men stadig har bid (det tager som regel ca. 12-15 minutter). Det er vigtigt at du rører undervejs, ellers brænder det på. Riv parmesanen fint og vend det i risottoen sammen med mascarpone. Rør i risottoen til den når op til lige under kogepunktet og tilsæt nu smør i tern og rør rundt til det er absorberet. Lad risottoen hvile 5 minutter under låg. Smag nu til med salt, peber og lidt citronsaft og evt mere parmesan. Vend til sidst det plukkede krabbekød, samt fintsnittede forårsløg og hakket persille i risottoen - pynt med lidt friske krydderurter og servér straks.

Serveres med godt brød til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?