0
Korean style bibimbap med gochugaru chili, æg & hvide asparges

Korean style bibimbap med gochugaru chili, æg & hvide asparges

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Koreansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Koreansk Bibimbap er en fantastisk ret, der bogstaveligt talt betyder "blandet ris" på koreansk.

Det er en farverig og velsmagende ret, der typisk består af dampet ris, forskellige grøntsager, sauteret kød (som ofte er oksekød, svinekød eller kylling), et stegt æg og en krydret chili kaldet gochujang.

Den varme ret omrøres grundigt lige før man spiser.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! 

Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Hakket grisekødtamari soya saucehvidløgingefær
2 min.
Marinering af kød

Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv dem begge på den fine side af et rivejern.

Vend det hakkede kød med soya, lidt honning, ingefær og hvidløg, og sæt det på køl til senere.

hvide aspargesHakket grisekødforårsløgkoreansk gochugaru chili
10 min.
Stegning af grønt og kød

Skræl asparges fra hoved mod rod, og skær den i mindre stykker (kassér dog den allernederste træede del).

Rens forårsløg, og skær dem i tynde strimler (gem den grønne del til pynt).

Tilsæt lidt neutral olie til en pande, og steg kødet derpå i ca. 3-4 min. i alt, når panden er rygende varm. Lad det stege i 1-2 min., før der røres rundt. Smag til med salt og peber.

Kom kødet i en skål, og tilsæt lidt neutral olie til panden igen.

Steg asparges og den hvide del af forårsløgene derpå, når panden er rygende varm. Lad dem stege i 1 min, før der røres rundt.

Smag til med salt og lidt af chilien, kom kødet tilbage på panden til asparges og forårsløg, og vend rundt. 

æg
25 min.
Spejlæg
Steg æggene på en slip-let pande ved svag varme i enten smør eller olie, enten 'over easy' (vendte) eller 'sunny side up' - jeg foretrækker det sidste!
Uanset din præference anbefaler jeg, at du lader æggeblommen være letflydende. Krydr det færdige æg med salt og friskkværnet sort peber.
ristet sesamoliekoreansk gochugaru chiliforårsløg
35 min.
Anretning

Læg risene i bunden af en lun dyb tallerken, og anret kød, æg og asparges ovenpå.

Top evt. med lidt mere chili, og dryp med sesamolie.

Drys til sidst med de grønne forårsløg.

Bonusinfo

Gochugaru chili er en koreansk chili, der bl.a. bruges til at lave Kimchi. Kimchi er fermenteret og krydret kål, der giver mange asiatiske retter et pift. Gochugaru chili har en sød smag med noter af røg og smuk rød farve, hvilket også gør at den er god til at garnere retter inden servering.
Vores økologiske gochugaru kommer direkte fra Korea.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?