Koreansk Bibimbap er en fantastisk ret, der bogstaveligt talt betyder "blandet ris" på koreansk.
Det er en farverig og velsmagende ret, der typisk består af dampet ris, forskellige grøntsager, sauteret kød (som ofte er oksekød, svinekød eller kylling), et stegt æg og en krydret chili kaldet gochujang.
Den varme ret omrøres grundigt lige før man spiser.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Du kan med fordel koge risene i GOD tid - gerne et par timer eller endda dagen før!
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger!
Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv dem begge på den fine side af et rivejern.
Vend det hakkede kød med soya, lidt honning eller sukker, ingefær og hvidløg, og sæt det på køl til senere.
Rens forårsløg, og skær dem i tynde strimler (gem den grønne del til pynt).
Tilsæt lidt neutral olie til en pande, og steg kødet derpå i ca. 3-4 min. i alt, når panden er rygende varm. Lad det stege i 1-2 min., før der røres rundt. Steg den hvide del af forårsløgene sammen med kødet. Smag til med salt og peber.
Kom kødet i en skål, og tilsæt lidt neutral olie til panden igen.
Steg nu sesamfrø til de er gyldne, kom de kogte ris på panden, og rist igennem et par minutter sammen med koreansk gochugaru chili.
Vend nu det stegte kød i, og rist det hele igennem et par minutter. Smag til sidst til med salt og peber samt ristet sesamolie.
Som vist
Top evt. med lidt chilisauce, hvis du har det, og dryp med sesamolie.
Drys til sidst med de grønne forårsløg.
Kommentarer og forslag til opskriften