Koreansk Bibimbap er en fantastisk ret, der bogstaveligt talt betyder "blandet ris" på koreansk.
Det er en farverig og velsmagende ret, som typisk består af dampet ris, grøntsager, sauteret kød, et stegt æg og en krydret chili kaldet gochujang.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (brug mindst 2 liter til 300 g ris - ligesom når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger!
Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv dem begge på den fine side af et rivejern.
Vend kødet med soya, lidt honning, ingefær og hvidløg, og sæt det på køl til senere.
Del broccoli i små buketter.
Tilsæt lidt neutral olie til en pande, og steg kødet i ca. 3-4 min. i alt, når panden er rygende varm. Lad det stege i 1-2 min., før der røres rundt, og smag til med salt og peber.
Kom kødet i en skål, og tilsæt lidt neutral olie til panden igen.
Steg broccoli, når panden er rygende varm igen, og lad det stege i 1 min., før der røres rundt.
Smag til med salt og lidt af koreansk gochugaru chili, kom kødet tilbage på panden til broccoli, og vend rundt.
Læg risene i bunden af en lun dyb tallerken, og anret kød, æg og broccoli ovenpå.
Top evt. med lidt mere koreansk gochugaru chili, og dryp med sesamolie.
Kommentarer og forslag til opskriften