0
Koreansk Bibimbap med kim chi
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
saltnordisk kimchiolivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Grünkern

Hæld grünkern i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over grünkernene. Tilsæt lidt salt, kog grünkernene i ca. 20 min, og lad dem hvile 5 min. efterfølgende. Vend derefter halvdelen af kimchien rundt i grünkernene sammen med ½ spsk. olie pr. person.

hvidløgingefærSous vide, mør grisenakketamari/soyahonning
3 min.
Kødet

Pil hvidløget, skræl ingefæren og riv begge dele på den fine side af et rivejern.

Skær kødet i tern og vend det sammen med soyaen, 1/2 tsk. honning pr. person, ingefæren, hvidløget og fonden fra posen. Sæt kødet til side til senere.

gulerodmarkchampignons
10 min.
Grøntsagerne

Skræl gulerødderne, skyl dem sammen med svampene, og afdryp for vand. Skær svampene i 1/2 cm tykke skiver og guleroden i stave på ca. 1/2 x 1/2 x 4 cm. 

20 min.
Stegning

Der skal både steges gulerod, svampe og kød, så du kan med fordel varme to pander op ved høj varme.

Tilsæt 1/2 spsk. olie til den ene pande, og steg gulerødder og svampe, når panden er rygende varm. Lad dem stege i 30 sek., før der røres rundt. Grøntsagerne skal stege i ca. 2 min. i alt og smages til med salt.

Tilsæt 1/2 spsk. olie til den anden pande, og steg kødet, når panden er rygende varm. Lad det stege i 1 min., før der røres rundt. Kødet skal stege i ca. 3 min. i alt.

30 min.
Anretning

Læg grünkern i bunden af en dyb tallerken, anret kød, stegte grøntsager og resten af kimchien henover, og top evt. med ekstra soyasauce.

Bonusinfo

I Midttyskland har man tradition for at dyrke spelt til grünkern. Grünkern er spelt der er høstet, mens den er halv moden og derefter kunstigt tørret. Det er opstået som en reaktion på perioder med ugunstigt vejr, hvilket kunne ødelægge afgrøderne for de tyske bønder. Så derfor blev der høstet før kornet var helt modent ved ca. 50% fugtindhold. Fordi de tørrede kerner smagte så godt når de blev kogt opstod der i Tyskland en tradition for at høste en del af kornet som grünkern i slutningen af ​​juli. For at lave Grünkern skal det umodne korn tørres med røg, hvilket udvikler en karakteristisk smag. Dette er grunden til, at speltdyrkningen har fundet en niche i Tyskland helt op til vor tid.

Spelt (Triticum spelta) er for øvrigt en ældgammel sort hvede som man anser for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
584 kcal
Fedt:
19,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,4 g
Kulhydrat:
64,3 g
heraf sukkerarter:
10,6 g
Kostfibre:
18,6 g
Protein:
41,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?