Bibimbap er en koreansk ret. Ordet betyder bogstaveligt talt "blandede ris". Bibimbap serveres som en skål varme hvide ris dækket med namul (sauterede og krydrede grøntsager), chili og soya. Et råt eller stegt æg og stegt kød er traditionelt tilbehør. Den varme ret omrøres grundigt lige før man spiser.
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene) og hæld al overskydende vand fra.
Snit forårsløg i fine skiver. Hold den hvide og grønne del adskilt.
Riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern. Vend det hakkede kød med soya, lidt honning, ingefær og hvidløg, og sæt det på køl til senere.
Skær courgetter i tynde skiver på ca. 2-3 mm.
Steg kødet på en rygende varm pande i lidt neutral olie. Lad det stege i 1-2 min., før der røres rundt. Kødet skal stege i 3-4 min. i alt. Smag til med salt og peber. Kom kødet i en skål, og tilsæt lidt neutral olie til panden igen. Steg courgetter og den hvide del af forårsløgene derpå, når panden er rygende varm. Lad dem stege i 1 min., før der røres rundt. Smag til med salt og lidt af kimchi-krydderierne. Kom kødet tilbage på panden til courgetter og forårsløg, og vend rundt.
Læg risene i bunden af en lun dyb tallerken, og anret kød, æg og courgetter ovenpå. Top evt. med det sidste kimchi krydderi, og dryp med sesamolie. Drys til sidst med forårsløg.
Kimchi krydderiblanding indeholder:
Kommentarer og forslag til opskriften