0
Koreansk Bibimbap på okse med stegte æg & forårsløg

Koreansk Bibimbap på okse med stegte æg & forårsløg

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Koreansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Bibimbap er en koreansk ret. Ordet betyder bogstaveligt talt "blandede ris". Bibimbap serveres som en skål varme hvide ris dækket med namul (sauterede og krydrede grøntsager), chili og soya. Et råt eller stegt æg og stegt kød er traditionelt tilbehør. Den varme ret omrøres grundigt lige før man spiser.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

hakket oksekødtamari soya saucehvidløgingefær
2 min.
Marinering af kød

Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv dem begge på den fine side af et rivejern. Vend det hakkede kød med soya, lidt honning, ingefær og hvidløg, og sæt det på køl til senere.

grøn courgettehakket oksekødforårsløg
10 min.
Stegning af grønt og kød

Skær courgetter i tynde skiver på ca 2-3 mm. brug gerne et mandolinjern.

Tilsæt lidt neutral olie til en pande, og steg kødet derpå, når panden er rygende varm. Lad det stege i 1-2 min., før der røres rundt. Kødet skal stege i 3-4 min. i alt. Smag til med salt og peber. Kom kødet i en skål, og tilsæt lidt neutral olie til panden igen. Steg courgetter og den hvide del af forårsløgene derpå, når panden er rygende varm. Lad dem stege i 1 min, før der røres rundt. Smag til med salt og lidt af kimchi-krydderierne. Kom kødet tilbage på panden til courgetter og forårsløg, og vend rundt. 

æg
20 min.
Spejlæg
Steg æggene på en slip-let pande ved svag varme i enten smør eller olie, enten 'over easy' (vendte) eller 'sunny side up' - jeg foretrækker det sidste! Uanset din præference anbefaler jeg, at du lader æggeblommen være letflydende. Krydr det færdige æg med salt og friskkværnet sort peber.
ristet sesamoliekimchi krydderiblandingforårsløg
30 min.
Anretning

Læg risene i bunden af en lun dyb tallerken, og anret kød, æg og courgetter ovenpå. Top evt. med det sidste kimchi krydderi, og dryp med sesamolie. Drys til sidst med forårsløg.

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?