0
Koreansk bulgogi med squash, gulerod og ris

Koreansk bulgogi med squash, gulerod og ris

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ingefærhakket oksekødhvidløgristet sesamolie
1 min.
Marinér kødet

Kom kødet i en skål med revet hvidløg, ingefær og sesamolie. Krydr godt med salt og peber, og rør det sejt. Gem til senere.

brune ris
5 min.
Kog risen

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 20 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min. 

gulerodsquash
10 min.
Hak grøntsagerne

Hak gulerod og squash i stave. 

hjertesalat
20 min.
Forbered salaten

Pil bladene fra stokken på salaten, og anret på et fad.

25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme.

Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2-3 min., indtil kødet er gennemstegt. Smag til med salt og peber.

citron
30 min.
Anretning

Byg bulgogien i et salatblad med ris, grøntsager og kød, og top med citronsaft.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
509 kcal
Fedt:
24,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,7 g
Kulhydrat:
40,9 g
heraf sukkerarter:
8,6 g
Kostfibre:
5,8 g
Protein:
30 g