Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 225 grader.
Skrub eller skræl kartoflerne, del dem i 4 både hver, og giv dem et opkog i rigeligt, godt saltet vand i 3-4 min.*
Dræn vandet fra kartoflerne, lad dem dampe helt af, vend dem rundt med godt med olivenolie, og krydr med salt og masser af sort peber.
Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir (undgå de ligger i lag), og steg dem i ovnen i ca. 20-30 min., til de er lækre, sprøde og gyldne.
Drys med halvdelen af krydderiblandingen og salt.
* Fif: når du koger kartoflerne kan du tilsætte en halv til en hel tsk natron til vandet. Når du koger kartofler med natron, hæves vandets pH-værdi, hvilket gør det mere basisk. Dette hjælper med at nedbryde pektinet i kartoflernes ydre lag, hvilket resulterer i en mere porøs og ru overflade . Den ru overflade øger kartoflernes evne til at blive sprøde under efterfølgende stegning eller bagning . Derudover fremmer det basiske miljø Maillard-reaktionen, en kemisk proces mellem aminosyrer og sukkerarter, der giver maden en gylden farve og forbedret smag.
Skær spidskålen så fint du kan - brug evt. et mandolinjern. Kom kålen i en skål og drys med lidt fint salt - massér salten ind i kålen med dine hænder mens du knuger kålen grundigt. Lad dem trække 5-10 minutter. Hæld en smule lys eddike over og en smule sukker og vend rundt igen.
Lige før servering vendes med halvdelen af cremefraichen samt ca halvdelen af den koreanske gochugaru chili (smag dig frem - den er HOT!)
Steg bøfferne i lidt af fedtstoffet der ligger i posen de er tilberedt i. Steg ved høj varme i 2-3 min. på hver side, og krydr dem med salt og peber.
Flæk bollerne, og lun dem i den varme ovn.
Fyld bollerne med kålsalat, bøf og avokadospread, og servér straks burger med de sprøde kartofler.
Kommentarer og forslag til opskriften