0

Koreansk hakket oksekød med forårsløg, ris og bagte rodfrugter

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sesam, Nødder, Soya

Fremgangsmåde

Rodfrugter: Skræl rodfrugterne (fx pastinak, farvede gulerødder og jordskokker) og skær dem i tynde både på langs. Vend dem sammen med olie, salt og peber og bag dem møre og godt gyldne i en 200 grader varm ovn i 20-30 min.

Ris: Skyl risene grundigt under koldt vand og kom dem i en gryde. Kog 6 dl vand i elkedlen, hæld det over risene og kog dem op. Skru ned til lav varme så snart risene koger og lad dem simre i 10-15 min. til al vandet er absorberet. Løsn risene med en gaffel og server straks.

Kød: Pil hvidløgene og hak dem fint. Varm 1 spsk. olie og sesamolien godt op på en pande. Brun kød og hvidløg godt deri. Rør farin, sojasauce, ingefær, chiliflager og et godt kværn sort peber i og lad det simre i 3-4 min. Trim imens forårsløgene og snit dem i tynde skiver. Smag retten til med salt og server den drysset med forårsløgene.

Server sammen med en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?