0
Koreansk ingefærmarineret okse, sesam og lynsyltede rødder

Koreansk ingefærmarineret okse, sesam og lynsyltede rødder

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekød 3-6%hvidløgingefærtamari soya sauce
1 min.
Marinér kødet

Kom kødet i en skål, og rør det med soya, fintrevet hvidløg, ingefær og 1 tsk. honning pr. person. Sæt det til side til senere.

speltkerner
5 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg ca. 20 min., til den er mør.

gulerodmajroer
10 min.
Sylt grøntsagerne

Hæld 1/2 dl. vand, 1/2 dl. eddike og 1 spsk. sukker pr. person i en gryde. Krydr med salt og bring lagen i kog.

Skær majroe, gulerod og agurk i stave. Når eddikelagen koger, slukkes for varmen, og gulerod og majroe tilsættes. Lad det stå og trække indtil servering.

sesamfrø
20 min.
Rist sesamfrøene

Sesamfrøene ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

25 min.
Steg kødet

Varm panden op ved høj varme. Steg kødet i 2-3 min. i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil det får lidt farve og bliver gennemstegt.

Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel spelten i skåle, og anret kød, agurk og de syltede grøntsager henover. Top med sesamfrø.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
579 kcal
Fedt:
26,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,8 g
Kulhydrat:
39,6 g
heraf sukkerarter:
10,6 g
Kostfibre:
10,8 g
Protein:
40,2 g