0
Koreansk ingefærmarineret okse, sesam og lynsyltede rødder

Koreansk ingefærmarineret okse, sesam og lynsyltede rødder

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekød 3-6%hvidløgingefærtamari soya sauce
1 min.
Marinér kødet

Kom kødet i en skål, og rør det med soya, fintrevet hvidløg, ingefær og 1 tsk. honning pr. person. Sæt det til side til senere.

speltkerner
5 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg ca. 20 min., til den er mør.

gulerodmajroer
10 min.
Sylt grøntsagerne

Hæld 1/2 dl. vand, 1/2 dl. eddike og 1 spsk. sukker pr. person i en gryde. Krydr med salt og bring lagen i kog.

Skær majroe, gulerod og agurk i stave. Når eddikelagen koger, slukkes for varmen, og gulerod og majroe tilsættes. Lad det stå og trække indtil servering.

sesamfrø
20 min.
Rist sesamfrøene

Sesamfrøene ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

25 min.
Steg kødet

Varm panden op ved høj varme. Steg kødet i 2-3 min. i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil det får lidt farve og bliver gennemstegt.

Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel spelten i skåle, og anret kød, agurk og de syltede grøntsager henover. Top med sesamfrø.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
579 kcal
Fedt:
26,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,8 g
Kulhydrat:
39,6 g
heraf sukkerarter:
10,6 g
Kostfibre:
10,8 g
Protein:
40,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?