Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kødet i en skål, og rør det med soya, fintrevet hvidløg, ingefær og 1 tsk. honning pr. person. Sæt det til side til senere.
Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg ca. 20 min., til den er mør.
Hæld 1/2 dl. vand, 1/2 dl. eddike og 1 spsk. sukker pr. person i en gryde. Krydr med salt og bring lagen i kog.
Skær majroe, gulerod og agurk i stave. Når eddikelagen koger, slukkes for varmen, og gulerod og majroe tilsættes. Lad det stå og trække indtil servering.
Sesamfrøene ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Varm panden op ved høj varme. Steg kødet i 2-3 min. i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil det får lidt farve og bliver gennemstegt.
Smag til med salt og peber.
Fordel spelten i skåle, og anret kød, agurk og de syltede grøntsager henover. Top med sesamfrø.
Kundekommentarer ()