0
Koreansk schnitzel med kimchi mayo og chilisyltet kål

Koreansk schnitzel med kimchi mayo og chilisyltet kål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Koreansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger!
Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

rød chilirødløghvidkål
1 min.
Chilisyltet kål

Fjern de yderste blade på kålen, kassér dem, og skær kålen, så fint du kan, gerne på et mandolinjern (husk at gemme kål til dag 4). 

Snit rødløg, så fint du kan, og skær chili i fine tern.

Kom kål, løg og chili i en skål, vend rundt med lidt fint salt, og sørg for, at få det masseret godt ind. Lad det hele salte i minimum 5 min., gerne længere.

Hæld det salte vand, der løber fra, væk. Hæld 1/2 - 1 dl lys eddike over, og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag.

mayonnaisekimchi krydderiblanding
15 min.
Kimchi mayo

Rør mayonnaise og 2/3 af kimchikrydderierne sammen.

skinkeschnitzelraspkimchi krydderiblanding
20 min.
Schnitzel

Krydr kødet med salt og den sidste 1/3 af kimchi krydderierne på begge sider.

Vend kødet i mel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde), og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet.

Steg kødet på begge sider på en meget varm pande i rigeligt neutral olie, til det er gyldent og sprødt. Drys med lidt salt, og lad det dryppe af på fedtsugende papir.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Kom lidt Kimchi mayo på risene under schnitzelen, og top med resten.

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?