0
Koreansk stir fry med braiseret okse, pak choy, syrlige rødløg og sesam

Koreansk stir fry med braiseret okse, pak choy, syrlige rødløg og sesam

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

speltkerner
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

sous vide oksekødingefærhvidløgristet sesamolie
3 min.
Steg kødet

Skær kødet i mindre stykker, kom det i en pande med bouillonen fra posen. Varm op ved middel varme, så det halvt steger og damper. Hak i kødet med en ske, så det bliver "pulled".

Riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern.

5 min. før servering kommes hvidløg, ingefær og sesamolie i kødet, og vendes godt rundt.

Smag til med salt og peber. 

rødløg
10 min.
Sylt rødløget

Hak løget i tynde skiver, vend det med 2 spsk. eddike pr. person, og krydr med salt.

sesamfrø
15 min.
Rist kernerne

Sesamfrøene ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

pak choy
20 min.
Steg kålen

Varm en pande op ved høj varme.

Adskil bladene fra stokken på kålen. Steg bladene i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1 min., indtil de får godt med farve. De må gerne være lidt rå.

Krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel spelten i skåle, og anret kød, kål, syltet rødløg og sesamfrø henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
593 kcal
Fedt:
25,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,2 g
Kulhydrat:
44 g
heraf sukkerarter:
2,1 g
Kostfibre:
10,2 g
Protein:
40,5 g