0
Koreansk stir fry med braiseret okse, pak choy, syrlige rødløg og sesam

Koreansk stir fry med braiseret okse, pak choy, syrlige rødløg og sesam

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

speltkerner
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

sous vide oksekødingefærhvidløgristet sesamolie
3 min.
Steg kødet

Skær kødet i mindre stykker, kom det i en pande med bouillonen fra posen. Varm op ved middel varme, så det halvt steger og damper. Hak i kødet med en ske, så det bliver "pulled".

Riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern.

5 min. før servering kommes hvidløg, ingefær og sesamolie i kødet, og vendes godt rundt.

Smag til med salt og peber. 

rødløg
10 min.
Sylt rødløget

Hak løget i tynde skiver, vend det med 2 spsk. eddike pr. person, og krydr med salt.

sesamfrø
15 min.
Rist kernerne

Sesamfrøene ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

pak choy
20 min.
Steg kålen

Varm en pande op ved høj varme.

Adskil bladene fra stokken på kålen. Steg bladene i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1 min., indtil de får godt med farve. De må gerne være lidt rå.

Krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel spelten i skåle, og anret kød, kål, syltet rødløg og sesamfrø henover.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
593 kcal
Fedt:
25,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,2 g
Kulhydrat:
44 g
heraf sukkerarter:
2,1 g
Kostfibre:
10,2 g
Protein:
40,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?