0
Koreanske kødboller med kimchistegt kål og sesam

Koreanske kødboller med kimchistegt kål og sesam

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Koreansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! 

Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

sesamfrø
2 min.
Sesamfrø

Rist sesamfrø gyldne på en tør pande, og knus dem let i en morter med lidt salt.

hvidkålgulerødderløghvidløg
5 min.
Forbered grønt

Skær kålen i tern på ca. 1x1 cm og skræl og skær gulerødderne i julienne, evt. på et mandolinjern.

Pil og finthak løg og hvidløg.

sesamfrøhakket grisekød 6-9%kimchi krydderiblanding
25 min.
Kødboller

Rør kødet sejt med lidt salt, og krydr med sort peber og 1/3 af kimchi krydderiblandingen.

Form kødet til små kødboller lidt mindre end en bordtennisbold. Steg dem på en varm pande i neutral olie, og krydr med salt og peber igen. 

Skru lidt ned for blusset, og kom 1/2 spsk. (rør)sukker pr. pers. på panden til kødbollerne. Lad det karamellisere uden at brænde på.

Når sukkeret er lysebrunt, kommes soya på sammen med de ristede sesamfrø (brug 1/3 her).

Lad ”saucen” koge ind, til den igen har konsistens som tynd sirup. Kom det hele i en skål, og hold det lunt, mens du laver kimchistegt kål.

hvidkålgulerødderløghvidløgsesamfrø
35 min.
kimchistegt kål

Steg løg og hvidløg på panden, hvor du lavede kødbollerne, indtil de er lysebrune.

Tilsæt kål og gulerødder, og rist igennem et par minutter.

Tilsæt det sidste af krydderiblandingen og 1/3 af de ristede sesam. Smag til med salt og peber + en smule sukker.  

sesamfrø
40 min.
Anretning

Vend kødboller og sovsen der er derved sammen med de stegte kål, og anret som vist på billedet. Drys med de sidste sesamfrø.

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?