Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger!
Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Rist sesamfrø gyldne på en tør pande, og knus dem let i en morter med lidt salt.
Skær kålen i tern på ca. 1x1 cm og skræl og skær gulerødderne i julienne, evt. på et mandolinjern.
Pil og finthak løg og hvidløg.
Rør kødet sejt med lidt salt, og krydr med sort peber og 1/3 af kimchi krydderiblandingen.
Form kødet til små kødboller lidt mindre end en bordtennisbold. Steg dem på en varm pande i neutral olie, og krydr med salt og peber igen.
Skru lidt ned for blusset, og kom 1/2 spsk. (rør)sukker pr. pers. på panden til kødbollerne. Lad det karamellisere uden at brænde på.
Når sukkeret er lysebrunt, kommes soya på sammen med de ristede sesamfrø (brug 1/3 her).
Lad ”saucen” koge ind, til den igen har konsistens som tynd sirup. Kom det hele i en skål, og hold det lunt, mens du laver kimchistegt kål.
Steg løg og hvidløg på panden, hvor du lavede kødbollerne, indtil de er lysebrune.
Tilsæt kål og gulerødder, og rist igennem et par minutter.
Tilsæt det sidste af krydderiblandingen og 1/3 af de ristede sesam. Smag til med salt og peber + en smule sukker.
Vend kødboller og sovsen der er derved sammen med de stegte kål, og anret som vist på billedet. Drys med de sidste sesamfrø.
Kimchi krydderiblanding indeholder:
Kundekommentarer ()