0

Kotabagt cherrytomater med pasta penne og salame ventrizana

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

squash
1 min.
Bag squashene

Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær squashene i stave og spred ud på bagepladen. Krydr squashene med salt og peber. Bages i ca. 15 min. uden fedtstof, indtil de har fået lidt farve.

Kota-ostcherry- eller blommetomatersalame ventrizina piccante
10 min.
Bag tomaterne

Skær tomaterne i halve og overfør til et stort ildfast fad. Skær salamien i små stykker og kom ved tomaterne og bland det godt sammen. Læg kotaosten henover og bag retten i ca. 15 min., indtil osten og tomaterne har fået godt med farve.

15 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

Batavia salatdildsennepLys eddike
20 min.
Lav salaten

Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike og ½ tsk. sennep og lidt salt pr. person i en stor skål. 

Pil bladene fra stokken på salaten og hak dilden groft. Kom salaten, dilden og squashene i vinaigretten og vend det godt sammen lige før servering.

25 min.
Lav pastaretten

Overfør pastaen til fadet med de bagte tomater med en hulske og vend det godt sammen. Tilsæt evt. lidt kogevand fra pastaen, hvis der mangler lidt væde omkring pastaen.

Smag retten til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér pastaretten med salaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

Salame Ventrizina Piccante bliver fremstillet af svinekød i Parma regionen i Italien. Kødet kommer fra den velkendte parmagris i Parma. Pølsen fremstilles af varmt friskt kød, som hakkes og blandes med krydderurter. Pølserne stoppes i naturtarme med stor diameter, hvorefter de hænges til modning og tørring. Pølsen er en blød og med en kraftig smag af Chili.