Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær squashene i stave og spred ud på bagepladen. Krydr squashene med salt og peber. Bages i ca. 15 min. uden fedtstof, indtil de har fået lidt farve.
Skær tomaterne i halve og overfør til et stort ildfast fad. Skær salamien i små stykker og kom ved tomaterne og bland det godt sammen. Læg kotaosten henover og bag retten i ca. 15 min., indtil osten og tomaterne har fået godt med farve.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike og ½ tsk. sennep og lidt salt pr. person i en stor skål.
Pil bladene fra stokken på salaten og hak dilden groft. Kom salaten, dilden og squashene i vinaigretten og vend det godt sammen lige før servering.
Overfør pastaen til fadet med de bagte tomater med en hulske og vend det godt sammen. Tilsæt evt. lidt kogevand fra pastaen, hvis der mangler lidt væde omkring pastaen.
Smag retten til med salt og peber.
Servér pastaretten med salaten.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)
Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.
Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Kommentarer og forslag til opskriften