0
Kotelet med sprøde og bløde løg samt bolchebede salat

Kotelet med sprøde og bløde løg samt bolchebede salat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Klassikere med et twist
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

melede kartoflerristede løgsødmælksmør
1 min.
Mos med ristede løg

Skræl, skyl og del kartoflerne. Kog dem møre i rigeligt vand tilsat godt med salt. Så snart kartoflerne er helt møre, hældes vandet fra. Damp dem tørre på blusset. Mos kartoflerne igennem en purépresse, eller mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. I en anden gryde bringes mælk og smør (0,5 dl mælk og 25 g smør pr. person) til kogepunktet, og det tilsættes kartoflerne under heftig piskning. Smag til med salt, peber og 2/3 af de ristede løg.

Fif: Brug ikke en elpisker eller foodprocessor, når du laver kartoffelmos. Det sprænger cellerne i kartoflerne, så de frigiver stivelse, og dermed ender du med det vi kokke kalder en ’lang’ mos, som er noget der minder om tyk tapetklister. Mos kartoflerne med en purépresse, eller brug et almindeligt piskeris.

bacon i tern
2 min.
Bacon, løg og persille

Steg bacon på en pande i lidt smør, til den er næsten helt sprød. Pil imens løgene, og snit dem så fint, du kan. Når baconen er sprød, tilsættes de fintskårne løg, og det hele ristes sammen, til løgene er bløde og karamelliserede. Krydr med salt og sort peber. Pluk og skyl persillen, og vend den i løg og bacon lige før servering (gem lidt til bolchebede-salaten).

peberrodblandede bolchebederbredbladet persille
15 min.
Bolchebede-salat

Bolchebeder skrælles og skæres i 1-2 mm tynde skiver på et mandolinjern. Læg dem i iskoldt vand, det gør dem dejligt sprøde. Rør en dressing af lige dele olivenolie, lys eddike, gerne æbleeddike, revet peberrod, hakket persille og sukker. Vend de skyllede og tørrede (gerne i en salatslynge) beder i dressingen. Sørg for at få bederne godt marineret, og krydr med salt og peber. Riv gerne ekstra peberrod over inden servering.

kotelet af gris
35 min.
Kotelet

Steg koteletten i 2-3 min. på hver side. Krydr med salt og peber. 

40 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys de sidste ristede løg over kartoffelmosen, og riv gerne lidt frisk peberrod over salaten. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?