Denne ret er inspireret af en klassisk, japansk katzu curry.
Det er nok en af de retter min familie elsker allermest !
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Hak løg fint, og riv æble og squash groft. Sautér det hele i olie i en varm gryde i ca. 4 min., det skal ikke tage farve, men falde godt sammen. Riv lidt ingefær i (Jeg river den med skræl på, men det er en smagssag), og krydr med salt og peber.
Drys grøntsagerne med karry og evt. 1 spsk. hvedemel, tilsæt fløde og kog op. Spæd med vand efter behov (ca. samme mængde som fløde).
Lad saucen simre i ca. 10 min. Blend den med en stavblender, og smag til med salt, peber og evt. mere revet ingefær.
Bank koteletterne let flade, og krydr dem med salt og peber.
Vend koteletterne i mel, sammenpisket æg og panko rasp, og steg dem gyldne, sprøde og gennemstegte i olie på en varm pande i ca. 4-5 min. på hver side. Krydr med salt.
Snit lidt rødkål fint, og vend den evt. med en smule eddike og sukker.
Anret ris i dybe tallerkener. Skær koteletterne i skiver.
Top risene med sauce, kotelet og kål, og servér straks.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Kundekommentarer ()