
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en stor gryde med vand over at koge til pasta og kål. Husk et godt skud salt.
Snit savoykål i 2-3 cm brede strimler. Skræl kinaradisen, og skær den i tynde strimler.
Hak nødderne groft.
Bland 1 spsk. soya, 1 spsk. limesaft, 1 spsk. tahin og 1 tsk. sukker pr. kuvert med krydderblandingen i en skål.
Når vandet bulderkoger, dypper du kort kålen ned i, og tager den derefter op igen. Dyp kålen i max 1 minut. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel gøre det over 2 gange. Vend den kogte kål med et par dråber olivenolie i en skål.
Bring herefter vandet i kog igen, og kog spaghettien efter anvisning på pakken, eller til den er mør.
Skær kødet i tykke strimler. Varm en pande op på højt blus, tilsæt en smule olie, og steg kødet hårdt og kort i 2-3 min., så det tager farve, og bliver gennemstegt.
Vend herefter kødet sammen med marinaden.
Anret pasta i en dyb tallerken med kød og kål ovenpå. Slut af med at drysse radiser og nødder over.
NB. Foto viser alm. radiser, men du modtager kinaradiser i ugens kasse.
Four-Joy krydderimix indeholder: 45% urtebouillon, 35% sesamfrø, 10% Stjerneanis, 5% sort peber, 5% sichuan peber
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften