0
Kotelet i bang bang marinade med pasta og savoykål

Kotelet i bang bang marinade med pasta og savoykål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

savoykålradisercashewnødder
1 min.
Forbered grønt

Sæt en stor gryde med vand over at koge til nudler og kål. Husk et godt skud salt.

Snit savoykål i 2-3 brede strimler. Skær radiser i skiver.

Hak nødderne groft.

four-joy krydderimixtahintamari/soyalime
5 min.
Lav marinaden

Bland 1 spsk. soya, 1 spsk. limesaft, 1 spsk. tahin og 1 tsk. sukker pr. kuvert sammen med krydderblandingen i en skål.

savoykålpenne pasta
15 min.
Kog kål og nudler

Dyp kort kålen ned i vandet i max. 1 min., når det bulderkoger og tag den derefter op igen. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter kan du med fordel gøre det over 2 gange. Vend den kogte kål med et par dråber olivenolie i en skål.

Bring herefter vandet i kog igen og kog pastaen efter anvisning på pakken, eller til de er møre. 

kotelet
20 min.
Steg kødet

Skær kødet i tykke strimler. Varm en pande op ved høj blus, tilsæt en smule olie og steg kødet hårdt og kort ca. 2-3 min., så det tager farve og bliver gennemstegt.

Vend herefter kødet sammen med marinaden.

30 min.
Anretning

Anret pasta i en dyb tallerken med kød og kål ovenpå. Slut af med at drysse radiser og nødder over.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Four-Joy krydderimix indeholder: 45% urtebouillon, 35% sesamfrø, 10% Stjerneanis, 5% sort peber, 5% sichuan peber

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.