0
Kotelet med cheddar, cremet svampesovs, spinat & spaghetti

Kotelet med cheddar, cremet svampesovs, spinat & spaghetti

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grisekotelettersvampe sovs
1 min.
Kotelet & sovs:

Krydr koteletterne på begge sider med lidt salt og peber. Kom lidt neutral olie på en varm pande (gerne en støbejernspande), og steg koteletterne derpå. Lad dem få en god karamellisering, før du vender dem, og steger dem på den anden side. Idet du vender, tilfører du en lille klat frisk smør. Steg koteletterne i 2-3 min. på hver side.

Sæt koteletterne til side, og kog panden af med lidt vand (eller vin, hvis du alligevel har lidt stående). Kog vand/vin næsten helt ind. Kom svampesovsen på, og kog igennem. 

spaghetti, 50% fuldkornfarmhouse cheddar
5 min.
Pasta

Kog pastaen efter anvisning på posen. Dræn vandet fra i et dørslag eller sigte. Vend pastaen sammen med sovsen og halvdelen af osten, der er revet fint. Smag til med salt og peber.

spinat
10 min.
Spinat

Soigner spinaten, og fjern de træede stængler. Skyl spinaten grundigt i koldt vand, og slyng den HELT tør i en salatslynge. Kom spinaten på panden til sovsen, og vend rundt. Lad retten blot få lige nøjagtigt så meget varme, at spinaten falder sammen. Smag til med lidt salt og peber.

farmhouse cheddar
15 min.
Anretning

Som vist på billedet. Riv det sidste ost over. 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?