0
Kotelet med chimichurri, søde kartofler og sprød salat

Kotelet med chimichurri, søde kartofler og sprød salat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Chimichurri er en argentinsk dressing, der ofte bruges til grillet kød.

Dressingen skal være ret syrlig, så vær ikke nervøs for, at du kommer til, at bruge for meget eddike. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartoflerhvidløgbredbladet persillekorianderrød chili
1 min.
Søde kartofler og chimichurri

Tænd ovnen på 220 grader.

Kartofler: Skrub eller skyl kartoflerne, fjern evt. grimme ender, og skær kartoflerne i slanke stave. 

Bred kartoflerne ud på bagepapir, dryp med lidt olivenolie, og drys med salt. Bag dem i den varme ovn i ca. 25 min., til de er møre og gyldne. 

Chimichurri: Hak hvidløg, persille, koriander og chili fint (kassér frø fra chilien, hvis du ikke vil have den for stærk).

Rør det hele sammen med 1/2 dl eddike og 1/2 dl olivenolie, og krydr med salt. 

koteletrød peberfrugtgrøn peberfrugtrødløgKota-osthjertesalat
15 min.
Kotelet og salat

Pluk salaten, skær peberfrugter i tern, hak rødløg, og anret det hele på et fad.

Dryp med olivenolie og evt. en smule eddike, krydr med salt og peber, og top med brud af osten.

Steg eller grill koteletterne i ca. 2 min. på hver side, til de er gennemstegte. 

28 min.
Anretning

Anret koteletter med chinichurri ovenpå og søde kartofler til samt servér salat ved siden af. 

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?