Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skrab, skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem i vand med salt i 15-20 min.
Soignér og fintsnit forårsløg, og kom dem i koldt vand.
Dræn vandet fra de kogte kartofler, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt god salt.
Lige før kartoflerne skal serveres, knuses de let med en ske, og røres med snittede forårsløgstoppe samt evt. stegesmørret fra koteletterne, hvis du ikke er fedtforskrækket ;-)
Skær peberfrugt i tynde strimler.
Pil rødløg og 1 fed hvidløg pr. pers., og snit begge dele, så fint du kan. Skær dem evt. på et mandolinjern.
Kom rigeligt olivenolie på en pande, og varm den op til medium varme sammen med de fintsnittede hvidløg. Når de så småt begynder at afgive duften af ristede hvidløg og bliver lysebrune, tilsættes rødløg og peberfrugt.
Sautér ved medium varme, mens du vender ofte i et par min. Tilsæt 1 spsk. sukker og 2 spsk. rødvinseddike pr. pers., du laver mad til, og lad det koge ind, så peberfrugter og rødløg nærmest glaseres af sukker og eddike.
Når det er glaseret færdigt, krydres med salt og peber, og det hele vendes med den lyse del af forårsløgene, der er snittet fint.
Krydr koteletterne med salt og peber, og steg dem på en godt varm pande i lidt neutral olie i ca. 2-4 min. på hver side.
Lige før de er færdige, tilsættes et par små klatter smør.
Lad koteletterne stege videre i et minuts tid, hvor du drypper dem med smørret fra panden med en ske.
Som vist på billedet.
Kommentarer og forslag til opskriften