Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at sætte risene over at koge efter anvisning på posen.
Snit kål og æbler fint med en skarp kniv. Pluk dilden ud i blade, og snit stilkene helt fint.
Bland dildblade, dildstilke, kål og æble i en skål. Vend gerne med et par dråber lys eddike.
Bland lige dele rygeost og creme fraiche i en skål, og rør det løst sammen med en gaffel.
Varm en stor pande godt op. Steg koteletterne i 3-4 min. på hver side, og krydr dem med salt og friskkværnet, sort peber.
Anret ris, kotelet og salat på en tallerken. Slut af med at komme en god klat rygeostcreme ved siden af.
Velbekomme!
Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.
Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.
Kommentarer og forslag til opskriften