0
Kotelet med sorghum og cremet blomkål
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sorghumløg
1 min.
Sorghum

Start med at skylle løgene, pil dem evt, og skær dem i kvarte. Kom løgene op i en gryde sammen med sorghum, og tilsæt rigeligt med vand og et skud salt. Lad det hele simre i 12-15 min., til begge dele er møre.

creme fraiche 18%parmigiano reggiano (Parmesan)nam pla (fiskesauce)blomkål
5 min.
Blomkål

Rør en dressing af creme fraiche og fintrevet parmesan, og smag til med fishsauce og evt. salt.

Skyl blomkålen, og snit den fint med en kniv. Kom både snittet blomkål og eventuelle rester fra snitningen op i skålen med dressing.

kotelet
8 min.
Kotelet

Varm en pande godt op, og steg koteletten i olie i 3-4 min. på hver side. Krydr godt med salt og friskkværnet peber.

20 min.
Anretning

Dræn sorghum for vand, og kom et par dråber olivenolie ned i. Smag til med salt. Anret sorghum i bunden af en dyb tallerken med kotelet og cremet blomkål til.

Velbekomme!

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?