0
Kotelet med pestokål, hasselnødder og parmesankartofler

Kotelet med pestokål, hasselnødder og parmesankartofler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflersalviehvidløgparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Steg kartoflerne

Start med at skære kartoflerne i kvarte. Varm en stor pande godt op, og tilsæt lidt olivenolie. Steg kartoflerne i ca. 15 min., til de er møre, og har taget godt med farve. Knus hvidløgsfeddet let med håndfladen eller med den brede side af en stor kniv, og tilsæt det sammen med salvie til panden et par minutter, inden kartoflerne er færdige. Du kan også tilsætte en klat smør, hvis du har. Krydr kartoflerne med fintrevet parmesan, salt og friskkværnet sort peber.

spidskålbasilikum pestohasselnøddekerner
5 min.
Lav salaten

Snit kålen fint og hak nødderne med en kniv. Vend kål og nødder sammen med pestoen i en skål.

kotelet
15 min.
Steg koteleten

Varm en pande op ved høj varme, og tilsæt lidt olie. Steg koteletten i 3-4 min. på hver side, og krydr med salt og groftkværnet, sort peber.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?