0
Kotelet med rødkål, brun sovs og råsyltede agurker

Kotelet med rødkål, brun sovs og råsyltede agurker

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

rødkål
5 min.
Snit kålen

Snit kålen i tynde strimler, krydr den godt med salt og peber, og knug det godt ind i kålen.

agurk
15 min.
Sylt agurkerne

Hæld 1/4 dl. eddike pr. person i en kasserolle med lidt salt og sukker, og bring det i kog.

Skær agurken i tynde skiver. Når eddikelagen koger, slukkes for varmen, og agurkerne tilsættes.

koteletløg
20 min.
Steg kødet og hak løget

Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg kødet i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på begge sider, indtil det har fået godt med farve og lige netop er gennemstegt.

Hak løget i grove strimler imens.

fløde 9%grøntsagsbouillontamari soya sauce
25 min.
Rør sovsen

Tag kødet op af panden, og kom løget i ved høj varme.

Steg løget under omrøring, indtil det bliver blødt. Det må gerne tage godt med farve. Tilsæt 1 tsk. hvedemel pr. person undervejs.

Skru ned for varmen, og hæld fløde og bouillon i. Bring sovsen til at simre, og blend den med en stavblender. Smag til med soya og peber, og hæld evt. kulør i for at få en mørkere farve på sovsen.

35 min.
Anretning

Servér kødet med kartofler, rødkål, syltede agurker og sovs.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
548 kcal
Fedt:
23,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,7 g
Kulhydrat:
46 g
heraf sukkerarter:
13,5 g
Kostfibre:
7,1 g
Protein:
33,6 g