Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Snit kålen i tynde strimler, krydr den godt med salt og peber, og knug det godt ind i kålen.
Hæld 1/4 dl. eddike pr. person i en kasserolle med lidt salt og sukker, og bring det i kog.
Skær agurken i tynde skiver. Når eddikelagen koger, slukkes for varmen, og agurkerne tilsættes.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg kødet i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på begge sider, indtil det har fået godt med farve og lige netop er gennemstegt.
Hak løget i grove strimler imens.
Tag kødet op af panden, og kom løget i ved høj varme.
Steg løget under omrøring, indtil det bliver blødt. Det må gerne tage godt med farve. Tilsæt 1 tsk. hvedemel pr. person undervejs.
Skru ned for varmen, og hæld fløde og bouillon i. Bring sovsen til at simre, og blend den med en stavblender. Smag til med soya og peber, og hæld evt. kulør i for at få en mørkere farve på sovsen.
Servér kødet med kartofler, rødkål, syltede agurker og sovs.
Kundekommentarer ()