0
Kotelet med røget cheddar, cremet svampesovs, spinat & rigatoni

Kotelet med røget cheddar, cremet svampesovs, spinat & rigatoni

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grisekotelettersvampe sovs
1 min.
Kotelet & sovs:

Krydr koteletterne på begge sider med lidt salt og peber. Kom lidt neutral olie på en varm pande (gerne en støbejernspande), og steg koteletterne derpå. Lad dem få en god karamellisering, før du vender dem, og steger dem på den anden side. Idet du vender, tilfører du en lille klat frisk smør. Steg koteletterne i 2-3 min. på hver side.

Sæt koteletterne til side, og kog panden af med lidt vand (eller vin, hvis du alligevel har lidt stående). Kog vand/vin næsten helt ind. Kom svampesovsen på, og kog igennem. 

rigatoni, 50% fuldkornrøget farmhouse cheddar
5 min.
Pasta

Kog pastaen efter anvisning på posen. Dræn vandet fra i et dørslag eller sigte. Vend pastaen sammen med sovsen og halvdelen af osten, der er revet fint. Smag til med salt og peber.

spinat
10 min.
Spinat

Soigner spinaten, og fjern de træede stængler. Skyl spinaten grundigt i koldt vand, og slyng den HELT tør i en salatslynge. Kom spinaten på panden til sovsen, og vend rundt. Lad retten blot få lige nøjagtigt så meget varme, at spinaten falder sammen. Smag til med lidt salt og peber.

purløgrøget farmhouse cheddar
15 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys med purløg og riv det sidste ost over. 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Røget Farmhouse cheddar er fremstillet af komælk i regionen Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård som kørene malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Denne ost modner i 12 måneder

Røget cheddar er en gammel engelsk tradition, som man har brugt i blandt andet burgere og sandwich. Det Engelske mejeri som fremstiller og sælger det i Danmark hedder ” Appel Wood”, hvorfor der er mange danskere der tror at engelsk cheddar er røget med æbletræ. Det er imidlertid røget med bøgetræ. Denne disciplin at ryge farmhouse cheddar med bøgetræ har Grand fromage nu tilegnet sig. Ostestykkerne er røget i begge ender, hvorfor det må anbefales at rive osten og blande den så røgsmagen fordeles.

Ostesmagen sammen med røgsmagen giver en utrolig fin afstemt Umami, i næsten alle former for varme retter og sauce. Såvel i fin vegetar retter. Er et godt supplement til parmesan) hvis man ønsker et tvist af røg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?