Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Krydr koteletterne på begge sider med lidt salt og peber, og steg dem i lidt neutral olie på en varm pande (gerne en støbejernspande). Lad dem få en god karamellisering, før du vender dem, og steger dem på den anden side.
Idet du vender, tilsætter du lidt hakket hvidløg (brug det halve her) til panden sammen med en lille klat frisk smør. Lad smørret bruse op, mens du steger koteletterne færdige. Det tager 2-3 min. på hver side.
Sæt koteletterne til side, og hold dem varme, mens du steger gnocchi.
Kom de rå gnocchi på den varme pande, hvor du stegte koteletterne, sammen med et par skefulde god olivenolie. Lad dem stege ved hård varme i 2-3 min., til de er gyldne og lækre.
Del blomkål i små buketter, kom det på panden sammen med gnocchi, og steg til de er næste møre.
Kom det sidste hakkede hvidløg på panden sammen med hele plukkede salvieblade, og rist igennem et par minutter mere.
Riv nu osten i, og vend rundt. Smag til med salt og peber.
Som vist på billedet.
Fremstillet af komælk i region Syddanmark. Osten fremstilles på et af de få private mejerier, der er tilbage i Danmark. Osten lægges i osteformen med osteklæde, som man gjorde i gamle dage, hvilket giver en bedre skorpedannelse. Mælken stammer fra de nærliggende gårde som i sæson, har deres køer ud på de store Marsk-arealer med en stor diversitet af urter og græsarter, hvilket giver en meget smagfuld mælk. Osten modnes i 4 mdr. og har en dejlig smøragtig smag med en frisk syre. Konsistensen er blød og klæbrig.
Kundekommentarer ()