0
Koteletter i bradepandewok med nudler, ingefær og hvidløg

Koteletter i bradepandewok med nudler, ingefær og hvidløg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerod
1 min.
Bag guleroden

Forvarm ovnen ved 250 grader varmluft.

Skær gulerødderne i mundrette stykker, overfør til et stort ildfast fad og vend med 1 tsk. olie pr. person.

Kom det i ovnen og lad det bage, imens resten af grøntsagerne forberedes.

løgchampignons
5 min.
Forbered resten af grøntsagerne

Skær løget og svampene i mundrette stykker og overfør til fadet med gulerødderne.

Rør det godt rundt og bag yderligere 10-15 min., indtil grøntsagerne har fået godt med farve og er blevet møre.

kotelet af gris
15 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. 

Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2-3 min. på begge sider, indtil det har fået godt med farve.

Skær kødet i tynde skiver.

hvidløgingefærtamari/soya
20 min.
Kog nudlerne og riv urterne

Kog nudlerne som angivet på pakken.

Riv hvidløget og ingefæren på den fine side af et rivejern.

25 min.
Bland retten

Kom nudlerne, kødet, ingefæren, hvidløget og soyaen i fadet med grøntsager. Rør det godt rundt og bag yderligere 5 min. 

30 min.
Anretning

Smag retten til med salt og peber og servér straks.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
546 kcal
Fedt:
14,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,1 g
Kulhydrat:
50,6 g
heraf sukkerarter:
11,2 g
Kostfibre:
6,5 g
Protein:
34,9 g