Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Varm en pande med ½ spsk. olie pr. pers. op ved middelhøj varme.
Når panden er godt varm, steges kødet i ca. 4 min. på hver side, så det får godt med farve.
Skær løget i kvarte.
Kog bønnerne i en kasserolle i min. 5-10 min.
Tag kødet af panden, og steg løgene i ca. 5 min., så de får godt med farve.
Skru ned for varmen, hæld 1/2 spsk. hvedemel pr. pers. i panden, og rør godt rundt i ca. 1 min.
Hæld fløden i panden sammen med bønnerne og kødet. Rør godt rundt, indtil sovsen begynder at blive cremet.
Smag til med fiskesauce og peber.
Servér kødet med grøntsagerne, kartoflerne og sovsen.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften