Her laver jeg retten på panden.
Men hvis du vil, kan du fylde det hele i et fad, og sætte det i ovnen, som "good old" koteletter i fad.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog kartoflerne i en gryde med saltet vand i ca. 15-18 min., eller til de er møre.
Steg koteletterne i olivenolie på en varm pande i ca. 3-5 min. på hver side, eller til de er akkurat gennemtilberedte. Krydr med salt og peber, og tag dem af panden.
Snit løgene i slanke både, og skær hvidløg i skiver. Sautér begge dele i olivenolie på den varme pande fra koteletterne i ca. 1-2 min.
Bind timian sammen med en kødsnor, og kom den med på panden sammen med tomatpassata. Kog op, tilsæt fløde, og krydr med salt og peber og evt. et nip sukker.
Læg koteletterne i panden, og lad dem simre med i saucen.
Pluk salaten groft, og skær agurken i skiver. Anret begge dele på et fad, dryp med lidt eddike og olivenolie, og krydr med dukkah.
Servér kartofler med koteletter i cremet sauce og salat.
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Kundekommentarer ()