
Næringsfordeling pr. person
Energi: 561 kcal
Fedt: 16g
Kulhydrat: 61,1g
Protein: 37,5g
Kostfibre: 11,8g
Forvarm ovnen til 200 °C. Skyl svampene, skræl gulerødderne og pil løget og skær grøntsagerne ud i grove stykker.
Varme en pande, der kan tåle at komme i ovnen, op ved høj varme og krydr kødet med salt og peber på begge sider. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2 min. på hver side. Tag kødet af panden og steg grøntsagerne og paprikaen i 2 min. under omrøring. Tilsæt flåede tomater, fløde og kødet og få retten op at koge. Bag koteletterne i ovnen i ca. 15 min.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.
Kom kartofler i vandet (det behøver ikke at koge) og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne, til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.
Krydr koteletterne med lidt ekstra peber og servér sammen med de lune kartofler
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften