0
Koteletter i fad med champignoner og persille

Koteletter i fad med champignoner og persille

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebyg
1 min.
Kog perlebyg

Kom perlebyg i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg, indtil den er mør - ca. 20 min.

kotelet af gris
3 min.
Steg kødet

Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft. 

Varm en pande op ved høj varme.

Brun kødet på begge sider i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve. Det må ikke blive gennemstegt.

Overføres til et ildfast fad.

porre
5 min.
Hak porren

Hak porren i tynde strimler og kom dem på panden, når kødet er stegt færdigt. Steg det ved middel varme, indtil det har fået lidt farve og er blevet mørt. Overfør til kødet. 

tomatpuréfløde 9%champignons
10 min.
Rør sovsen

Skær svampene i kvarte og steg dem ligeledes, indtil de får godt med farve.

Skru ned for varmen og kom tomatpureen og fløden i panden og rør det godt sammen. Krydr med salt og peber og hæld ligeledes sovsen i fadet.

Bland elementerne lidt sammen og bag det i ovnen i ca. 15 min., indtil kødet er gennemstegt.

bredbladet persille
25 min.
Hak persillen

Hak persillen fint.

30 min.
Anretning

Servér koteletterne og top med persille. Servér perlebyg til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
577 kcal
Fedt:
23 g
heraf mættede fedtsyrer:
9 g
Kulhydrat:
45,7 g
heraf sukkerarter:
14,4 g
Kostfibre:
10,2 g
Protein:
40,1 g