Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 200 grader, hvis du ønsker at bruge den til retten.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene) og hæld al overskydende vand fra.
Skær champignons i skiver, og hak hvidløg og løg meget fint.
Skær courgette i tynde strimler - gerne med et mandolinjern.
Krydr begge sider af koteletterne med salt og peber, og drys med et generøst skud ”koteletter i fad krydderimix”. Vend derefter koteletterne i lidt hvedemel, og brun dem grundigt af på en mediumvarm pande i neutral olie og lidt smør. Når de er grundigt brunede, tages de af, og sættes til side.
Sautér champignons og hakket hvidløg og løg af på panden, hvorpå du brunede koteletterne. Krydr med salt og peber.
Tilsæt courgetter, sautér i 2 min., og krydr med det sidste krydderimix.
Kom flåede tomater (skyl dåsen med lidt vand, og kom dette i også), tomatpuré og creme fraiche på.
Kom koteletterne tilbage på panden, og sæt låg eller et stykke stanniol på. Lad retten småsimre i 10-12 min. ved svag varme.
Du kan også sætte det i en 200 grader ovn i 20-25 min.
Smag til med salt og peber.
Som vist.
Koteletter i fad krydderimix indeholder: 50 % urtebouillon, 30% sød paprika, 10% paprikaflager, 10% timian.
Kommentarer og forslag til opskriften