Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Skær champignons i skiver, og snit hvidløg og løg meget fint. Skær courgette i tynde strimler - gerne med et mandolinjern.
Krydr begge sider af koteletterne med salt og peber, og drys med et generøst skud ”koteletter i fad krydderimix”. Vend derefter koteletterne i lidt hvedemel, og brun dem grundigt af på en mediumvarm pande i neutral olie og lidt smør. Når de er grundigt brunede, tages de af, og sættes til side.
Sautér champignons, hakket hvidløg og løg af på panden, hvorpå du brunede koteletterne. Krydr med salt og peber. Tilsæt courgetter, og sautér i 2 min. Krydr med det sidste krydderimix.
Kom flåede tomater (skyl dåsen med lidt vand, og kom dette i også), ketchup og creme fraiche på.
Kom koteletterne tilbage på panden, og sæt låg eller et stykke stanniol på. Lad retten småsimre i 10-12 min. ved svag varme (eller sæt det i en 200 grader ovn i 20-25 min.), og smag til med salt og peber.
Som vist.
Koteletter i fad krydderimix indeholder: 50 % urtebouillon, 30% sød paprika, 10% paprikaflager, 10% timian.
Kommentarer og forslag til opskriften