0
Koteletter i fad med courgetter og ris
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

kotelet af griskoteletter i fad krydderimixfløde 38% (piskefløde)hvidløgflåede og hakkede tomaterzittauerløggrøn courgette
2 min.
Koteletter i fad

Snit hvidløg og løg meget fint. Skær courgette i tynde strimler - gerne med et mandolinjern.

Krydr begge sider af koteletterne med salt og peber, og drys med et generøst skud  ”koteletter i fad krydderimix”. Vend derefter koteletterne i lidt hvedemel, og brun dem grundigt af på en mediumvarm pande i neutral olie og lidt smør. Når de er grundigt brunede, tages de af, og sættes til side.

Sautér hakket hvidløg og løg af på panden, hvorpå du brunede koteletterne. Tilsæt courgetter, og sautér i 2 min. Krydr med det sidste krydderimix, og kom flåede tomater og piskefløde på.

Kom koteletterne tilbage på panden, og sæt låg eller et stykke stanniol på. Lad retten småsimre i 10-12 min. ved svag varme, og smag til med salt og peber.

35 min.
Anretning

Som vist.

Bonusinfo

Koteletter i fad krydderimix indeholder: 50 % urtebouillon, 30% sød paprika, 10% paprikaflager, 10% timian.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?