0
Koteletter i fad med stegt spidskål og bulgur

Koteletter i fad med stegt spidskål og bulgur

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bulgur
1 min.
Kog bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved middel varme. Sluk for varmen, og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.

kotelet af gris
3 min.
Steg kødet

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Varm en pande, der kan tåle at komme i ovnen, op ved høj varme.

Når panden er rygende varm, steges kødet i 1 tsk. olie pr. person, indtil det får rigeligt farve på begge sider. Det behøver ikke blive gennemstegt.

champignonsløgtomatpuréfløde 9%
5 min.
Steg grøntsagerne

Imens kødet steges, skæres svampene i halve og løg flækkes i 1/8.

Tag kødet af panden, og steg svampe og løg under jævnlig omrøring i ca. 5 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

Tilsæt tomatpureen, og steg i yderligere 1 min. under omrøring.

Hæld fløden i, og tilsæt kødet. Krydr godt med salt og peber, og kom panden i ovnen i 10 min.

spidskålcitron
20 min.
Steg kålen

Skær kålen i mundrette stykker.

Varm en ny pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med citronsaft, salt og peber lige før servering.

30 min.
Anretning

Servér kødet med bulgur, sovs og kålsalat.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
567 kcal
Fedt:
29,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,3 g
Kulhydrat:
40,9 g
heraf sukkerarter:
6,6 g
Kostfibre:
3,9 g
Protein:
32,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?